Dhoul

27. června 2007 v 20:35 |  Psovité šelmy
Cuon alpinus
Délka: 90 cm
Ocas: 40-45 cm
Hmotnost: 15-20 kg
Sociální jednotka: skupina
Stav ochrany: zranitelný druh
Rozšíření: jižní, východní a jihovýchodní Asie (les mírného pásma včetně zalesněné krajiny, tropický les, deštný les, hory, suťové svahy, vysočiny)
Dhoul (také vlk rudý) má široké rozšíření, ale celkový areál se zmenšuje a početnost druhů se snižuje. Žije v teritoriálních smečkách, které jsou obvykle širší rodinou a mají 5-12 členů; jejich aktivita je denní.
Barva srsti je rovnoměrně žlutohnědá nebo temně rudá, ocas tmavší, spodní části těla světlejší, nohy jsou poměrně krátké.
Hlavní kořistí jsou sudokopytníci střední velikosti, doplňovaní menšími živočichy; ovocem a jinými částmi rostlin.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama