Liška pouštní

9. června 2007 v 10:51 |  Psovité šelmy
Vulpes rueppeli
Délka: 40-52 cm
Ocas: 25-39 cm
Hmotnost: 1-3,5 kg
Sociální jednotka: skupina/pár
Stav ochrany: neověřený
Rozšíření: severní Afrika, západní Asie (pouště a polopouště)
Liška pouštní je podobná lišce obencé (viz. liška obecná), ale lehčeji stavěná. Má měkkou, hustou srst barvy písku nebo stříbřitě šedou, takže splývá s vyprahlým terénem, černé skvrny na stranách čenichu a bíle zakončený ocas, bílá brada, hrdlo a břicho.
V některých oblastech tvoří monogamní páry, v jiných se tvoří až patnáctihlavé skupiny.
V dne odpočívá ve shora krytých štěrbinách nebo v doupěti; doupě mění vždy po několika dnech. Časně na jaře se rodí obvykle 2-3 mláďata.
Živý se různými druhy potravy, od trávy po hmyz, plazy a savce.
*K tomuto zvířátku nemám žádné foto*
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Niky Niky | E-mail | Web | 26. července 2008 v 23:33 | Reagovat

Nemám tu žádné obrázky!:(

2 anny anny | 15. února 2014 v 17:35 | Reagovat

málo informaci, stručné,ale bez obrazku

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama