Liška velkouchá

9. června 2007 v 10:31 |  Psovité šelmy
Vulpes macrotis
Délka: 38-52 cm
Ocas: 22-32 cm
Hmotnost: 1,5-3 kg
Sociální jednotka: pár
Stav ochrany: zranitelný druh -|-
Rozšíření: západní USA (pouště a polopuště, otevřené biomy - louky, slatiny, vřesoviště, savany, pole a křovinaté plochy)
Liška velkouchá je podobná lišce šedihnědé vzezřením i chováním, její areál leží západněji, ale v Texasu se areály obou druhů překrývají a dochází tam možná ke křížení. Liška velkouchá má delší, uzavřenější uši, hranatější hlavu a celkově má robustnější konstrukci. Existují tři barevné formy: Světle šedohnědá, tmavě šedohnědá a středně šedá. obývá travnaté stepi až pouště; je všežravá. O 3-6 mláďat pečují oba rodiče.
*K tomuto zvířátku nemám žádné foto*
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama