Maikong

19. června 2007 v 18:56 |  Psovité šelmy
Cerdocyon thous
Délka: 64 cm
Ocas: 29 cm
Hmotnost: 5-8 kg
Sociální jednotka: skupina/pár
Stav ochrany: běžný druh
Rozšíření: sever a východ Jižní Ameriky (les mírného pásma včetně zalesněné krajiny, tropický les deštný les, otevřené biomy - louky, slatiny, vřesoviště, savany, pole a křovinaté plochy)
Maikong (pes maikong) je šelma střední velikosti, živí se kraby mořského pobřeží i sladkovofními, ale má mnohem širší potravní paletu, obsahující raky, plazy, ptáky, savce, larvy hmyzu i ovoce.
Je široce rozšířen v různých prostředích a má značnou variabilitu, ale základní zbarvení je šedohnědé, obličej, uši a přední nohy jsou rudohnědé, spodina těla bílá a špičky uší, ocasu a zadní strana nohou jsou černé.
Aktivní je v noci, žije ve volných skupinách, skládají se z páru samce se samicí a jejich potomstva.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama