Pes horský

10. června 2007 v 20:43 |  Psovité šelmy
Pseudalopex culpaeus
Délka: 0,6-1,2 m
Ocas: 30-45 cm
Hmotnost: 5-13,5 kg
Sociální jednotka: pár
Stav ochrany: místy běžný druh
Rozšíření: západ Jižní Ameriky (hory, vysočiny, suťové svahy, otevřené biomy - louky, slatiny, vřesoviště, savany a křovinaté plochy)
Připomíná malou lišku a bývá také nazýván liška patagónská. Je obyvatelem náhorních planin a pamp, intenzivně loveným pro kožešinu a jako škůdce napadající jehňata a drůbež. Jrho potrava se skládá z hlodavců, králíků, ptáků a jejich vajec, sezonně obsahuje bobule a ovoce. Přebytečnou stravu zahrabává nebo vtlačí pod kmeny a balvany do zásoby.
Pes horský je na hřbetě a na lopatkách prošedivělý a výrazněji žlutohnědý je na hlavě, krku, uších a nohách; ocas je porostlý dlouhou načechranou srstí a na konci černý.
*K tomuto zvířátku nemám žádné foto*
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama