Pes krátkouchý

10. června 2007 v 19:48 |  Psovité šelmy
Atelocynus microtis
Délka: 72-100 cm
Ocas: 25-35 cm
Hmotnost: 9-10 kg
Sociální jednotka: jedinec
Stav Ochrany: místy běžný druh
Rozšíření: Jižní Amerika (Tropický les, deštný les)
Pes krátkouchý připomíná svýma zaokrouhlenýma krátkýma psíka mývalovitého, ale jeho srst je mnohem kratší a sametovější, na hřbetě šedá až černá a na dolní straně šedá v různých odstínech, s rudohnědým nádechem. Černý ocas je huňatější a připomíná ocas lišek.
Tento málo známý obyvatel tropických lesů je aktivní hlavně v noci, žije osamoceně a skrytě. Pohybuje se po kradmu jako kočka.
Živý se pravděpodobně především malými hlodavci a trochu i částmi rostlin.
*K tomuto zvířátku nemám žádné foto*
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama