Pes ušatý

28. června 2007 v 16:20 |  Psovité šelmy
Otocyon megalotis
Délka: 46-66 cm
Ocas: 23-34 cm
Hmotnost: 2-4,5 kg
Sociální jednotka: variabilní
Stav ochrany: místy běžný druh
Rozšíření: východní a jižní Afrika (pouště, polopuště, otevřené biomy - louky, pastviny, vřesoviště, savany, pole a křovinaté plochy)
Značně velké uši a malý obličej se zašpičatělým čenichem jsou hlavní vnější znaky psa ušatého (kaferského), navíc má velmi neobyčejný chrup. Zuby jsou mnohem nmenší než zuby typické psovité šelmy a má až osm stoliček navíc, takže počet zubů může být osmačtyřicet, čili více, než má kterýkoliv jiný placentální savec.
Jeho hlavní potravou jsou termiti a chrobáci.
Rozmnožovací a sociální způsoby chování jsou liščí.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Simona Simona | E-mail | 20. srpna 2007 v 12:14 | Reagovat

hahahahahahahhahhhahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

2 O O | 3. března 2008 v 12:45 | Reagovat

Dobrej pes....................STIOKORGAZE SYMPLINK SYSTEM, DŽÁÁÁÁÁÁ

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama