Šakal čabrakový

26. června 2007 v 19:24 |  Psovité šelmy
Canic mesomelas
Délka: 45-90 cm
Ocas: 26-40 cm
Hmotnost: 6-12 kg
Sociální jednotka: pár
Stav ochrany: běžný druh
Rozšíření: východní jižní Afrika (pouště, polopouště, městská území včetně zahrad, parků a domů, otevřené biomy - louky, slatiny, vřesoviště, pole, savany a křovinaté plochy)
Potravní areál tohoto šakala sahá od městských předměstí do pouští jižní Afriky.
Převážné zbarvení je zázvorově až rudohnědé s typickým černým sedlem na lopatkách a na hřbetě a s černým huňtým ocasem.
Sexuální páry jsou celoživotně soudržné a loví společně. Jsou to přizpůsobivý všežravci, jejich kořistí jsou ovce i telata.
Rozmnožování probíhá podobně jako u ostatních druhů šakalů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama