Vlček etiopský

26. června 2007 v 19:32 |  Psovité šelmy
Canis simensis
Délka: 1 m
Ocas: 33 cm
Hmotnost: 15-18 kg
Sociální jednotka: skupina
Stach ochrany: kriticky ohrožený druh
Rozšíření: východní Afrika (otevřené biomy - louky, slatiny, vřesoviště, pole, savany a křovinaté plochy)
Nazývá se též liška habešská. Tři zbývající populace na etiopských vysočinách jsou ohrožovány ztrátou prostředí, konkurencí a chorobami domácích psů a nadměrnou pastvou, která snížila stavy jejich kořisti, zajíců, hlodavců a hlodounů velkých.
Vlčci se seskupují ráno, v poledne a večer do hlučných skupin až dvanácti členů; potravu většinou loví za svítání a při stmívání.
Štěňata jsou ochraňována oběma rodiči s pomocníky, dospělými z mladší generace, a ti šichni jim též vyvrhují potravu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 atomicelf atomicelf | Web | 26. června 2007 v 22:47 | Reagovat

ahoj, máš asi nejhězčí blog, který sem zatim viděla. Nechceš se spřátelit?

můj blog je astrildoviti.blog.cz , je to blog o ptáčkách a jiných zvířátkách.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama