Vlk rudohnědý

27. června 2007 v 20:13 |  Psovité šelmy
Canis rufus
Délka: 1-1,2 m
Hmotnost: 18-41 kg
Ocas: 25-35 cm
Sociální jednotka: skupina
Stac ochrany: kriticky ohrožený druh
Rozšíření: reintrodukován do východní části USA (Severne Karolína) - (les mírného pásma včetně zalesněné krajiny, řeky, vodní toky a proudící voda obecně, vlhké louky a všechna stanoviště se stojatou vodou včetně jezer, rybníků, kaluží, močálů, mokřin a bažin)
Vlk rudohnědý (také vlk červený) byl považován za druh, který vymřel v přírodě do sedmdesátých let minulého století. Od roku 1987 byla prováděna jeho reintrodukce do státu Severní Karolína, kde vznikla populace více než padesáti zvířat.
Loví savce např. králíky, nutrie a mývaly; žije ve smečkách společensky organizovaných jako u vlka obecného.
Zbarvení srsti je žlutohnědé nebo skořicové, smíšené s černou a šedou barvou a na hřbetě je nejtmavší.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Suský Suský | 21. října 2009 v 13:06 | Reagovat

hh

2 duk duk | 14. června 2010 v 15:40 | Reagovat

co to kurva je?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama