Fret kočičí

3. února 2008 v 18:31 | Míninka |  Medvídkovité šelmy
Bassariscus astutus
Délka: 30-42 cm
Ocas: 31-44 cm
Hmotnost: 0,5-1,5 kg
Sociální jednotka: jedinec
Stav ochrany: neověřený
Rozšíření: Střední a západní USA až jižní Mexiko (pouště a polopouště, hory, suťové svahy, vysočiny, lesi mírného pásma včetně zalesněné krajiny, jehličnaté lesy včetně zalesněné krajiny).
Nazýval se též fretka kočičí nebo medvídek kočičí. Je to štíhlý, hbitý predátor s ocasem výrazně černě a bíle kroužkovaným. Horní část těla je šedohnědá nebo žlutohnědá, kolem očí má černé kroužky, čenich a obočí jsou bílé.
Fret kočičí je noční šelma; loví malé ptáky, savce a plazy, hledá larvy hmyzu, vybírá ptačí hnízda a požírá ovoce a ořechy.
Své teritorium vyznačuje trusem a močí a chrání ho proti jiným druhům téhož pohlaví. Březost je 51-60 dní, průměrně rodí 2-3 mláďata.
*K tomuto zvířátku nemám žádné obrázky*
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama