Olingo štíhlý

4. února 2008 v 18:08 | Míninka |  Medvídkovité šelmy
Bassaricyon gabbi
Délka: 36-42 cm
Ocas: 37-49 cm
Hmotnost: 0,9-1,5 kg
Sociální jednotka: jedinec
Stav ochrany: nižší riziko ohrožení
Rozšíření: Střední Amerika až sever Jižní Ameriky (hory, vysočiny, suťové svahy, tropické lesi, deštné lesi).
Je opravdu štíhlý, skoro kočičího vzezření. Domov má hlavně ve vlhkém mlžném pralese vysokých nadmořských výšek. Pohybuje se velmi zručně ve větvích, na zem sestupuje málokdy, šplhá pomocí silně uchopených rukou a nohou a dlouhý huňatý ocas používá k udržování rovnováhy.
Olingo je aktivní v noci a žije osamoceně vyjma doby rozmnožování. V té době na sebe samice a samec velmi hlasitě volají.
Hlavní potravou olinga je ovoce, pojídá též larvy hmyzu a jiné malé živočichy.
*K tomuto zvířátku nemám žádný obrázek*
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MonaWatts MonaWatts | E-mail | Web | 18. května 2012 v 22:29 | Reagovat

Different people in every country receive the <a href="http://goodfinance-blog.com">loans</a> in various banks, just because it's comfortable.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama